Persondata

Behandling av personuppgifter

Yarnmania.se behandlar dina personuppgifter i samband med att du använder vår webbplats.

Vi hanterar dina personuppgifter på ett tryggt och säkert sätt. Nedan hittar du information om vilka personuppgifter som samlas in och hur personuppgifter behandlas, samt dina rättigheter relaterade till behandlingen av personuppgifterna.

Behandlingsansvarig för personuppgifterna vi behandlar är Strikkemekka.no (Motehus.no AS) av Eirik Fuglestad, som kan kontaktas på e-post eirik.fuglestad@motehus.no Yarnmania.se kan kontaktas för alla andra frågor du har angående behandling av dina personuppgifter.. Detta görs via e-post på post@yarnmania.se

När vi skriver “vi”, “våra” eller “oss” nedanför, menas det Yarnmania.se (Motehus.no AS)

Syftet, liksom grunden, för att behandla alla personuppgifter om dig är att förbättra våra tjänster, samt - om du väljer att beställa varor från hemsidan - att uppfylla vårt avtal med dig, jf GDPR artikel 6 nr 1 punkt. b) Som det framgår nedan, behandlar vi även information utifrån ditt samtycke, iht. artikel 6 nr. 1 punkt a).

 

Personuppgifter som samlas in och behandlas kan delas in i två kategorier:

A: Information du ger oss.

B: Information vi får när du använder våra tjänster.

 

A. Information du väljer att ge oss: När du väljer att handla hos oss kommer vi samla in och lagra den information du ger oss och det är:

- Ditt namn - Din e-postadress som vi använder för kommunikation relaterat till din order/din kundrelation. - Ditt telefonnummer som vi använder för kommunikation relaterat till din order/din kundrelation. - Din adress, dit vi skickar eventuella beställningar.

Denna information är frivillig att uppge, men som är nödvändig för att använda eller beställa från hemsidan, och som därför är en förutsättningar att du uppger om du vill handla hos Yarnmania.se.

När du handlar på Yarnmania.se samlar vi in och lagrar namn, adress, e-postadress och mobilnummer. Detta är information vi behöver för att kunna leverera varor till dig, samt kontakta dig gällande villkor i samband med beställningen. Vi är även skyldiga att lagra denna information i samband med bokföring, skattehantering samt eventuell garanti- och returhantering.

B. Information vi får när du använder våra tjänster:

När du använder våra webbsidor samlar vi in och lagrar loggdata om ändringar som gjorts på din kundprofil (t.ex. ändring av adress, telefonnummer) Som flera andra elektroniska tjänster använder vi cookies och liknande teknik för att samla in information om aktiviteter, webbläsare och enhet. Klicka här för mer information.

 

För att du skall ha kontroll över din personliga information, har du tillgång till följande verktyg:

Tillgång till personuppgifter (insyn) och uppdateringar. Du får tillgång till det väsentliga i personuppgifter som behandlas om dig genom att skapa en användare på webbplatsen, du kan då även uppdatera/korrigera informationen. Information som inte finns på "min sida" kan du få tillgång till genom att skapa ett kundärende via mail post@yarnmania.se- Kundservice kommer då att tillgängliggöra den information som är lagrad på din profil och du får en bekräftelse via e-post när informationen blir tillgänglig för dig.

 

Återkalla ditt samtycke

Om du ändrar dig gällande vår möjlighet att samla in information från källor som du redan har accepterat, kan du återkalla ditt samtycke genom att ändra inställningar på “min sida”. Om du gör detta kommer vissa tjänster att förlora sin funktion. Alternativt kan du kontakta kundservice.

 

Radering av konto

Om du av någon anledning vill radera ditt användarkonto kan du kontakta oss på mail post@strikkemekka.no - Vi påminner dig om att vi är skyldiga att lagra kunduppgifter i förhållande till bokföringslagen och kan därför inte radera historik relaterad till tidigare beställningar.

 

Databehandling av personuppgifter

Vi säljer inte dina personuppgifter vidare till tredje part, vi byter eller vidarebefordrar inte information med tredje part. En tredje part får endast insyn i upplysningar om det är nödvändigt för att utföra vissa tjänster för oss, så att vi kan leverera våra tjänster till dig. Relevanta upplysningar som är nödvändiga för att genomföra köpet delas med betalningspartner och transportören.

Databehandlare är andra företag som vi använder för att behandla personuppgifter. Strikta avtal ingås för att säkerställa informationssäkerheten i sådana fall. Vi använder följande databehandlare i samband med tjänsten:

Databehandlare

Ändamål

Upplysningar som delas

 

 

 

Communicator

communicatorcorp.com

Skicka nyhetsbrev

-E-postadress

 

 

 

Google

www.google.com/analytics/

Bevaka köpet i butik och vilka källor kunden kommer från

-Alla ordrar

-Produkter

-Kundbeteende på nätsidan

-Tracking av källor (var kunden kommer från)

Google

adwords.google.com

Annonser i Googles annonsnätverk

-Order

-E-postadress

Facebook

www.facebook.com

Annonser på Facebook

-Kundbeteende

-E-postadress

-Plats

-Order

Klagomål

Du är välkommen att ta kontakt med oss om du har frågor eller funderingar kring hur vi behandlar dina personupplysningar! Om du anser att vår behandling av personuppgifter bryter mot dessa regler eller integritetslagstiftningen, inklusive personuppgiftslagen eller integritetsförordningen (GDPR), så kan du även klaga till Integritetsmyndigheten (IMY). Information om hur du kontaktar Integritetsmyndigheten hittar du på Integritetsmyndighetens hemsida: Integritetsskyddsmyndigheten (IMY) - Regeringen.se

 

Ändringar

Vi kan behöva ändra informationen om behandlingen av personuppgifter t.ex. till följd av ändringar på webbplatserna eller våra tjänster, eller om det sker ändringar i regelverket om behandling av personuppgifter. Om denna information ändras kommer vi att meddela dig om vi har dina kontaktuppgifter. Annars kommer uppdaterad information alltid att vara lätt tillgänglig på vår hemsida. https://www.strikkemekka.no/Cookies Cookies Genom att använda www.strikkemekka.no samtycker du till att vi använder cookies. Vad är cookies?

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator eller mobila enhet när du besöker en webbsida, och som senare kan hämtas från din dator av webbsidan. En del cookies kan även användas för att samla statistik om trafiken på webbplatsen och vara till hjälp för hur t.ex. webbsidor ska planeras så att du som besökare lätt kan hitta vad du söker. Du kan enkelt blockera cookies via inställningsmenyn i din webbläsare om du inte vill att cookies ska lagras på din enhet. OBS! Tänk på att många webbplatser inte kommer att fungera optimalt om du blockerar cookies.

 

Här är en översikt av cookies på våra webbplatser:

Google Analytics:

Google Analytics är en analystjänst som tillhandahålls av Google.inc. Information samlas in om vilka sidor du besöker på vår webbplats, hur länge ditt besök varar, antal besök och vilken länk från vilken sida du följt för att komma till vår webbplats. Informationen som samlas in behandlas av Google och används för att generera besöksstatistik och rapporter som kan visa oss hur våra kunder använder webbplatsen. Vi använder denna tjänst för att analysera användningen av vår webbplats.

Google:

Cookies sätts också av Google i samband med vår användning av en sökmotor från Google. Information inhämtas om sökord och vilka sökresultat som klickas på. Google använder informationen för att förbättra sökmotorn

Facebook:

Cookies från Facebook sätts endast om du tidigare har besökt Facebook eller använder en Facebook-funktion eller länk på vår webbplats. Dessa cookies används av Facebook-funktionerna på vår webbplats, såsom "gilla"-knappen, kommentarsfältet och inloggning via Facebook. Informationen kan även användas för att nå dig på Facebook med erbjudanden från oss.

 

Klarna

Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Det innebär att vi kan komma att överföra dina personuppgifter i form av kontakt- och -beställningsuppgifter från kassan till Klarna för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som överförs behandlas i
enlighet med Klarnas egen personuppgiftspolicy.

 

Läs mer om Klarnas T&C HÄR

Copyright ® 2023 All rights reserved Levererad av frontsoftware.no